Arhitektura (November 2019)

Cullinan Studio oblikuje razpokano odprto hišo z vrzeli, da bi lahko spustili svetlobo
Arhitektura

Cullinan Studio oblikuje razpokano odprto hišo z vrzeli, da bi lahko spustili svetlobo

Cullinan Studio oblikuje "razpokano" hišo z vrzeli, ki jih lahko pustimo v svetlobo Londonski arhitekturni studio Cullinan Studio je v Amershamu v Angliji zgradil hišo, ki jo je razdelil na dele, da bi lahko svetloba prelila notranjost skozi zastekljene vrzeli. Klicana Push-Pull hiša, ima odprto in lahkotno notranjost, zunanjost pa ostaja v skladu z zaščiteno stanovanjsko arhitekturo umetnosti in obrti iz tridesetih let 20. sto

Preberi Več
MacKay-Lyons Sweetapple's Horizon umik za kreativne vrhove Utah's Powder Mountain
Arhitektura

MacKay-Lyons Sweetapple's Horizon umik za kreativne vrhove Utah's Powder Mountain

MacKay-Lyons Sweetapple's Horizon umik za kreativne vrhove Utah's Powder Mountain Kanadski studio MacKay-Lyons Sweetapple je na Utah's Powder Mountain postavil brunarice, ki so bile obložene s kedrom, da bi oblikovale to počivališče za kreativne podjetnike. Obzorje je na nadmorski višini 9000 čevljev (2743 metrov) Horizon novost, ki se nahaja na priljubljeni destinaciji smučišča v srednjih zahodnih Združenih državah Amerike. Kanadski

Preberi Več
Michael Riches ustvarja energetsko učinkovite terasaste ulice kot socialno stanovanje v Norwichu
Arhitektura

Michael Riches ustvarja energetsko učinkovite terasaste ulice kot socialno stanovanje v Norwichu

Michael Riches ustvarja energetsko učinkovite terasaste ulice kot socialno stanovanje v Norwichu Ulica Goldsmith je sistem socialnega stanovanja Passivhaus in visoke gostote Michaela Richesa iz Norwicha v Angliji, ki je v ožjem izboru za letošnjo Stirlingovo nagrado. Nahaja se v bližini mestnega središča, stanovanjska zasnova obsega 105 terasiranih stanovanj, ki so zasnovana tako, da so cenovno ugodna alternativa stanovanjskim blokom. Vsak

Preberi Več
Layan ovije Light House v zaslon z osvetljenimi kovinskimi diski
Arhitektura

Layan ovije Light House v zaslon z osvetljenimi kovinskimi diski

Layan ovije Light House v zaslon z osvetljenimi kovinskimi diski Dinamičen zaslon z osvetljenimi vrtečimi se polikarbonatnimi ploščami ščiti zgornji nivo tega doma v Melbournu, ki ga je Layan dokončal za direktorja lokalne prakse oblikovanja razsvetljave Flaming Beacon. Layan je razširil in prenovil delavsko kočo, zaščiteno z dediščino, da bi ustvaril Light House. Studio v Me

Preberi Več
Rdeča lesena zavesa obdaja vhodni paviljon naravnega rezervata Sandellsandberg
Arhitektura

Rdeča lesena zavesa obdaja vhodni paviljon naravnega rezervata Sandellsandberg

Rdeča lesena zavesa obdaja vhodni paviljon naravnega rezervata Sandellsandberg Zavesa iz rdečih plošč iz lesa zavese okoli vhodnega paviljona v hotelski in naravni rezervat Eriksberg v Blekingeju na Švedskem, ki ga je zasnoval Sandellsandberg. Svetlo rdečo zgradbo, imenovano Outdoor Eriksberg, je zasnoval švedski studio Sandellsandberg za izboljšanje kakovosti in plovnosti vhodnega območja naravnega rezervata. Ima &qu

Preberi Več
Mikro domovi za dostavo kontejnerjev z zelenimi strehami so načrtovani za Veliko Britanijo
Arhitektura

Mikro domovi za dostavo kontejnerjev z zelenimi strehami so načrtovani za Veliko Britanijo

Mikro domovi za dostavo kontejnerjev z zelenimi strehami so načrtovani za Veliko Britanijo Fraser Brown MacKenna Architects je v mestu Aylesbury v Angliji pridobil dovoljenje za načrtovanje razvoja mikro domov, izdelanih iz ladijskih zabojnikov z zelenimi strehami. Gatehouse Road je nizkocenovna stanovanjska shema, ki je del niza načrtov obnove za premalo izkoriščena območja, ki jih ima v lasti stanovanjski sklad Vale iz Aylesburyja. Tren

Preberi Več
Studio arhitekturnega oblikovanja Hayri Atak predlaga konzolni stekleni bazen nad norveškim fjordom
Arhitektura

Studio arhitekturnega oblikovanja Hayri Atak predlaga konzolni stekleni bazen nad norveškim fjordom

Studio arhitekturnega oblikovanja Hayri Atak predlaga konzolni stekleni bazen nad norveškim fjordom Hayri Atak Architectural Design Studio je zasnoval koncept butičnega hotela na robu pečine na Norveškem, ki vključuje konzolni bazen iz steklenega stekla. Istanbulska praksa arhitekturnega oblikovalskega studia Hayri Atak je predlagala gradnjo hotela na mestu 600 metrov visoko na Preikestolenu - strmi steni in priljubljeno turistično mesto na zahodu Norveške, ki nadvisuje nad fjordom Lysefjorden. Namen

Preberi Več
Pet modelov, ki izzivajo Trumpov mejni zid med ZDA in Mehiko
Arhitektura

Pet modelov, ki izzivajo Trumpov mejni zid med ZDA in Mehiko

Pet modelov, ki izzivajo Trumpov mejni zid med ZDA in Mehiko Po postavitvi žag čez mejno steno ZDA in Mehike smo združili pet primerov projektov arhitektov in oblikovalcev, ki se odzivajo na načrte ameriškega predsednika Donalda Trumpa o izgradnji stene med državama. Jedilna miza, ki jo ne uporablja Studio Malezijska oblikovalska pisarna No-To-Scale Studio je namesto da bi zgradila oviro, predlagala oblikovanje jedilne mize dolgega 1854 kilometrov. Sest

Preberi Več
SO-IL oblikuje cenovno ugodna stanovanja za mestno središče v rastočem mehiškem mestu
Arhitektura

SO-IL oblikuje cenovno ugodna stanovanja za mestno središče v rastočem mehiškem mestu

SO-IL oblikuje cenovno ugodna stanovanja za mestno središče v rastočem mehiškem mestu Newyorško podjetje SO-IL je predvidelo šestnadstropno betonsko stanovanjsko stavbo v Leonu v Mehiki, ki naj bi ponudila alternativno rešitev za pomanjkanje stanovanjskih stanovanj z nizkimi stroški. Projek

Preberi Več
El Sindicato gradi majhen Casa Parásito na strehi v Ekvadorju
Arhitektura

El Sindicato gradi majhen Casa Parásito na strehi v Ekvadorju

El Sindicato gradi majhen Casa Parásito na strehi v Ekvadorju Ekvadorski studio El Sindicato Arquitectura je zgradil parazitsko zgradbo velikosti 12 kvadratnih metrov na stavbi v Quitu. Casa Parásito, kar v prevodu pomeni Parazitska hiša, zaseda majhen prostor na strehi obstoječe stavbe, ki se nahaja v soseski San Juan v glavnem mestu Ekvadorja. Hi

Preberi Več
Archismith ustvari skrivni vrt znotraj trdnjave Glass
Arhitektura

Archismith ustvari skrivni vrt znotraj trdnjave Glass

Archismith ustvari skrivni vrt znotraj trdnjave Glass Bangkok arhitekturni studio Archismith je zgradil vrt, ograjen z 20.000 steklenimi opekami, kot del prodajne pisarne za stanovanjski razvoj v Bangkoku na Tajskem. Poimenovana Glass Fortress, je prodajna galerija uvrščena na seznam Dezeen Awards 2019 v kategoriji poslovne stavbe.

Preberi Več
UNStudio je pripravil povezavo Rusije in Kitajske s prvo mednarodno žičnico na svetu
Arhitektura

UNStudio je pripravil povezavo Rusije in Kitajske s prvo mednarodno žičnico na svetu

UNStudio je pripravil povezavo Rusije in Kitajske s prvo mednarodno žičnico na svetu Zasnovana kot prva čezmejna žičnica, bo žičnica Blagoveshchensk - Heihe zgrajena čez reko Amur, ki označuje mejo med vzhodno Rusijo in Kitajsko. UNStudio je zasnoval postajo v mestu Blagoveschensk, na ruski strani meje, medtem ko je arhitekt terminala v kitajskem mestu Heihe še ni napovedal. "Ko

Preberi Več
Mizzi Studio dopolnjuje kavarno Stingray poleg Serpentine
Arhitektura

Mizzi Studio dopolnjuje kavarno Stingray poleg Serpentine

Mizzi Studio dopolnjuje kavarno Stingray poleg Serpentine Kavarna Serpentine, ki jo je ustvaril Mizzi Studio ob jezeru Serpentine v Hyde Parku v Londonu, je opremljena s streho, oblikovano tako, da je videti kot streha. Mizzi Studio je kavarno zasnoval kot majhno znamenito zgradbo med dvema lokacijama galerije Serpentine v glavni ulici, ki poteka skozi Hyde Park

Preberi Več
Steve Nygren združuje evropske tipologije stanovanj v novi soseski Atlanta
Arhitektura

Steve Nygren združuje evropske tipologije stanovanj v novi soseski Atlanta

Steve Nygren združuje evropske tipologije stanovanj v novi soseski Atlanta Nastanitve, ki se ponašajo s kanalskimi hišami v Belgiji in na Nizozemskem, in minimalno obložene lesene domove v Skandinaviji so značilne za ta nov razvoj na obrobju Atlante. Novo skupnost z imenom Serenbe je ustanovil Steve Nygren, ki sebe opisuje kot "privzeto razvijalca". Let

Preberi Več
Način, ki ga gradimo, ustvarja kapelico v pohodu v nizozemskem gozdu
Arhitektura

Način, ki ga gradimo, ustvarja kapelico v pohodu v nizozemskem gozdu

Način, ki ga gradimo, ustvarja kapelico v pohodu v nizozemskem gozdu Amsterdamski arhitekturni studio The Way We Build je v kampu znotraj gozda Robbenoordbos na severu Nizozemske zgradil mobilno kabino z notranjostjo s kupolo iz lesa. Kabina s 15 kvadratnimi metri je bila zasnovana kot "umik meditacijske narave" na ropu Het bos - kar v prevodu pomeni "Gozd kliče" - kampu v bližini nizozemske obale. &

Preberi Več
Bele betonske rolete pred brazilsko univerzitetno zgradbo
Arhitektura

Bele betonske rolete pred brazilsko univerzitetno zgradbo

Bele betonske rolete pred brazilsko univerzitetno zgradbo Pokrita ulica seka skozi to novo stavbo univerzitetnega kampusa na severu Brazilije, ki so jo zasnovali Rede Arquitetos, Croquis Projetos in Neudson Braga, ki študentom ponuja senčen in vedro območje za druženje med razredi. St

Preberi Več
Reciklažna hiša je zgrajena iz plutovinastih blokov
Arhitektura

Reciklažna hiša je zgrajena iz plutovinastih blokov

Reciklažna hiša je zgrajena iz plutovinastih blokov Matthew Barnett Howland z Dido Milne in Oliverjem Wiltonom sta uporabila plute za gradnjo Cork House v Berkshireu v Angliji, kar je v ožjem izboru za letošnjo Stirlingovo nagrado. Nameščeno v podrastju ob reki Temzi so stanovanje zasnovali Howland, Milne in Wilton kot odgovor na vpliv arhitekture na biotsko raznovrstnost, emisije toplogrednih plinov in odvisnost od materialov za enkratno uporabo. Hiša

Preberi Več
Hackney House ima črno mizarstvo in savno z vrtom
Arhitektura

Hackney House ima črno mizarstvo in savno z vrtom

Hackney House ima črno mizarstvo in savno z vrtom Zastekljen podaljšek je londonskemu Applied Studio pomagal razsvetliti notranjost tega doma Hackney, ki se ponaša s podrobnostmi o dekorju iz črnega lesa in savno na zadnjem vrtu. Hackney House je prej gostila vrsto temnih in pokra sob, vendar jo je Applied Studio prenovil, da bi udobno sprejel svoje lastnike - mlad par, ki je lastnino kupil pred nekaj leti. Do

Preberi Več
SERA širi Portland Playhouse z zgradbo, zavito v steklo in ogljen les
Arhitektura

SERA širi Portland Playhouse z zgradbo, zavito v steklo in ogljen les

SERA širi Portland Playhouse z zgradbo, zavito v steklo in ogljen les Ameriški studio SERA Architects je prenovil 115-letno cerkveno stavbo in ustvaril sodoben dodatek, v katerem je nastala neprofitna gledališka družba v Oregonu. Od leta 2008 je Portland Playhouse posloval iz nekoč prazne cerkve v mestni soseski King. V z

Preberi Več
Tanka bela hiša ob okvirjih CAPD pogled na morje na Japonskem
Arhitektura

Tanka bela hiša ob okvirjih CAPD pogled na morje na Japonskem

Tanka bela hiša ob okvirjih CAPD pogled na morje na Japonskem Japonska arhitekturna praksa CAPD je zaključila Umi - preprosto, belo hišo v prefekturi Tokushima s pogledom na morje z velikim, globoko postavljenim oknom in teraso. Ob domnevi, da bodo nove zgradbe zgrajene na obeh straneh Umija, kar v japonščini pomeni morje, so arhitekti pustili bočne vzpetine razmeroma gole. Temn

Preberi Več