Arhitektura

Rdeča lesena zavesa obdaja vhodni paviljon v hotelski in naravni rezervat Eriksberg

Rdeča lesena zavesa obdaja vhodni paviljon v hotelski in naravni rezervat Eriksberg
Anonim

Rdeča lesena zavesa obdaja vhodni paviljon naravnega rezervata Sandellsandberg

Zavesa iz rdečih plošč iz lesa zavese okoli vhodnega paviljona v hotelski in naravni rezervat Eriksberg v Blekingeju na Švedskem, ki ga je zasnoval Sandellsandberg.

Svetlo rdečo zgradbo, imenovano Outdoor Eriksberg, je zasnoval švedski studio Sandellsandberg za izboljšanje kakovosti in plovnosti vhodnega območja naravnega rezervata.

Ima "tekstilni videz", ki naj bi povzročil odpiranje gledališke zavese, da bi razkril naravni rezervat, in je prva v nizu struktur, ki jih bo studio oblikoval za park.

"Prej ni bilo nobenega posebnega vhoda v naravni rezervat, zaradi česar so obiskovalci včasih zmedeno zavili ob vrata, " so pojasnili v arhitekturnem studiu.

"Zato so bili največji izzivi okrepiti identiteto kraja in domnevim obiskovalcem pričakovati prvi vtis rezervata. Vizija je bila zagotoviti naravni rezervat sodobnim zgradbam, vendar s celotno zasnovo, ki spominja na tradicionalno arhitekturo Blekinge."

Zunanji Eriksberg meri 600 kvadratnih metrov in ima obliko velikanske kabine, ki jo je Sandellsandberg oblikoval po skednjih in tradicionalnih longhouses - vrsta dolgega in ozkega stanovanja iz lesa z eno sobo.

Ima leseno konstrukcijo, zgrajeno s tradicionalnimi tehnikami gradnje Blekingeja, in je skupaj z velikimi okni in asimetrično slamnato streho.

Svetlo rdeče lesene plošče segajo od smetane strehe in se vzdolž njegovih robov valijo, da nudijo pogled skozi steklene stene zgradbe v notranjosti.

Prav tako zavesejo navzgor na obeh straneh stavbe, da bi omogočili dostop do dveh dvorišč, ki obdajata notranjost.

Dvorišča vodijo obiskovalce v notranjost skozi orjaška steklena vrata, kjer jih na mezaninskem nadstropju sprejme kavarna, trgovina in razstavni prostor za javne prireditve in predavanja.

Ti prostori so popolni s svetlo belimi zaključki, ki so v nasprotju z lupino stavbe, osvetljeni pa sta z velikanskim svetlobnim oknom in čebulnimi svetlobnimi odtenki iz ratana, ki vodijo po dolžini stavbe.

Sandellsandberg je leta 1995 ustanovil Thomas Sandell in Ulf Sandberg, švedski arhitekturni studio, ki ga trenutno vodijo Thomas Sandell, Joakim Uebel, Jenny Kåhre in Anders Rotstein.

Drugi projekti studia vključujejo medeninast bar Bar v Stockholmu in visoko hišo v stari ribiški vasici, ki ima bleda borova tla, visoke stropove in betonski kamin.