Arhitektura

Hackney House ima črno mizarstvo in savno z vrtom

Hackney House ima črno mizarstvo in savno z vrtom
Anonim

Hackney House ima črno mizarstvo in savno z vrtom

Zastekljen podaljšek je londonskemu Applied Studio pomagal razsvetliti notranjost tega doma Hackney, ki se ponaša s podrobnostmi o dekorju iz črnega lesa in savno na zadnjem vrtu.

Hackney House je prej gostila vrsto temnih in pokra sob, vendar jo je Applied Studio prenovil, da bi udobno sprejel svoje lastnike - mlad par, ki je lastnino kupil pred nekaj leti.

Do nedavnega je par deloval v Evropi, a po vrnitvi v London so si želeli ustanoviti svoj "sanjski dom", kjer bi lahko živeli še dolga leta.

"Všeč jim je bilo območje, ki je blizu trgu Broadway, in so želeli izboljšati svojo hišo, namesto da bi jo preselili, " je za Dezeen povedal direktor studia Patrick Abrams.

Studio se je začel z razširitvijo zadnje strani hiše, tako da je nameščen prostor za kuhanje in jedilnico odprtega načrta.

Polovica sobe je namenjena kuhinji, v kateri so omare iz lesa iz črnega lesa in tla, obložena s šavronom, obložena z granitnimi ploščicami.

Bledo sivi marmor je bil uporabljen za izdelavo ploskve, površinskega pulta in dveh polic, kjer lahko prebivalci shranijo posodo in sestavine.

"Želeli so živo kontrast med elementi ozadja in značilnosti, " so pojasnili v studiu.

"Tako smo z njimi sodelovali pri vnašanju naravnih elementov, da bi to omilili, od tod vidno zrno v mizarstvu, patinacija vgrajenih ročajev po meri in naravne lastnosti talnih ploščic."

Na drugi polovici sobe se nahaja jedilna miza in stoli, nameščeni pod poševno zastekljeno streho.

Tako kot na področju kuhinje je tudi tukaj talna obloga vzorčena po šavronu, vendar je dokončana iz lesa z lahkimi odtenki. Ustvari izrazito črto, kjer je nekoč stala mejna stena, za katero studio upa, da bo subtilno prikimala "izvirnemu značaju" hiše.

Ogromna nihajna vrata omogočajo dostop do urejenega vrta, kjer je bila postavljena dodatna konstrukcija, ki ustvarja zunanji prostor za prosti čas za stranko.

V notranjosti je majhen sedež, obložen z lesom, tuš in savna.

Studio je prinesel svetlobo v preostali dom s pomočjo vrat Crittall za povezavo bivalnih prostorov.

Obsežen okvir brez okvirja je tudi novo stopnišče z dvojno višino, ki vodi do podaljška mansardne strehe.

Vsebuje glavno spalnico, ki nadaljuje materialno paleto spodaj s polnimi omarami iz temnega lesa.

Večina njegove sosednje kopalnice je bila obložena s sivimi marmornatimi ploščicami, ki jih dopolnjujejo črna tuš kabina in pipa.

Ker je London omejen, ko gre za zunanji prostor, arhitekti in oblikovalci še naprej iščejo načine, kako kar najbolje izkoristiti vrtove.

Neil Dusheiko je na hrbtni strani hiše v Camdnu dodal pisarniški center za jogo, ki se je pohvalil z ogljično fasado iz cedre, Weston, Surman & Deane pa so postavili pisalni umik na zadnji strani doma Hackney.