Arhitektura

Atelier Rua zaslon kampov z belo letvico

Atelier Rua zaslon kampov z belo letvico
Anonim

Atelier Rua zaslon portugalskih kampov z belo letvico

Zaslon vertikalnih belih žaluzij se vije okoli teh objektov za tabornike v osrednji Portugalski, ki jih je zasnoval lizbonski studio Atelier Rua (+ diaprojekcija).

Fotografija FG + SG

Kamp se nahaja na drugi strani reke Tejo, imenovane tudi Tagus, iz mesta Abrantes.

Fotografija FG + SG

Njeni prejšnji objekti so bili nameščeni v nizu ločenih zgradb med stanovanjskim območjem na jugu in ob reki na severu.

Fotografija FG + SG

Shema Atelier Rua povezuje te obstoječe zgradbe z dolgo združevalno zgradbo. To ustvarja nove pokrite prostore v vrzeli in povezovalno galerijo, ki skupno površino doseže 6.950 kvadratnih metrov.

Fotografija FG + SG

"Ideja te stavbe je bila, da bi zajel hrbtne strani obstoječih stavb in tako določil nov rob majhnega mesta, kjer stoji, " je za Dezeen povedal soustanovitelj studia Luis Valente. "V določenem smislu njegova" tekoča "oblika zaseda leve prostore med obstoječimi zgradbami."

Fotografija FG + SG

"Njegova struktura, odprta in prepustna, omogoča neposreden in stalen odnos z zeleno okolico skozi celoten prizidek stavbe, " je dodal.

Fotografiral Miguel Manso

Severna fasada je narejena iz odprtega zaslona iz vertikalnih jeklenih loputah, pokritih s steklenimi stekli, in kače skupaj zavijajo tako stare kot nove prostore.

Stavba je rahlo dvignjena od tal, do nje se dostopa preko zemeljskih plošč in betonskih stopnic, ki vodijo do velikih odprtin v letvicah.

Fotografiral Miguel Manso

Pločevinke, pritrjene na zunanjo stran fasadnih plošč, ki tečejo okoli podstavka in vrha, so lopure v pravilnih razmikih razporejene po dolžini fasade in se razgibajo okoli ukrivljenih vogalov.

Fotografiral Miguel Manso

"Oblikujejo tančico ali zaslon, ki okvirja rečno pokrajino proti severu, " je dejal Valente.

Fotografiral Miguel Manso

Nagnjene strehe starejših stavb se dvigajo nad enonadstropno zasnovo. V njih je sprejemni prostor na zahodnem koncu in par skupnih prostorov za sprostitev, igro ali prireditve na sredini.

Fotografiral Miguel Manso

Pred temi prostori je nova kavarna, opremljena z osnovnimi kuhinjskimi pripomočki in sedeži za večerje, ki se razlijejo na nepregleden prostor spredaj.

Fotografija FG + SG

Kopalnice, prhe in garderobe so nameščene naprej, tvorijo bloke, ki zakrijejo dolge betonske pulte, preluknjane z vrsto ponorov.

Fotografija FG + SG

Po umivani fasadi pred moškimi tuši je več umivalnikov, medtem ko je žensko kopališče odmaknjeno na skrajnem vzhodnem koncu stavbe.

Fotografija FG + SG

Spremenjena območja služijo tudi na javnem športnem igrišču, za obiskovalce pa je zagotovljeno zaščiteno shrambo koles.

Fotografija FG + SG

V celotni zgradbi so storitve, ki potekajo vzdolž kovinskega stropa, izpostavljene. Notranje stene so pobarvane bele ali puščene kot grobi beton, da se ujemajo s tlemi.

Fotografija FG + SG

Za druge kampe je Snøhetta obnovila staro norveško čolnarno, da bi ustvarila spalnico za otroke, Kevin Hirth pa je predlagal oblakovno razgledno ploščad, ki plava med drevesi v Koloradu.

Projektni krediti:

Arhitekt: Atelier Rua Zgradbe: Pedro Viegas Tehnična ekipa: Luis Silvestre e Ecoperfil