Arhitektura

Pergola flanško šolo jadranja za pomorski klub Sotogrande

Pergola flanško šolo jadranja za pomorski klub Sotogrande
Anonim

Lahka pergola predstavlja novo jadralno šolo kraljevega pomorskega kluba Sotogrande

Pergola z jeklenim okvirjem, zajeta v vrbe, zasenči pročelje te obmorske šole jadranja v mestu Cádiz v Španiji arhitektov Héctor Fernández Elorza in Carlos García Fernández (+ diaprojekcija).

Šolo jadranja sta zasnovala Héctor Fernández Elorza in Carlos García Fernández za Kraljevi pomorski klub v letovišču Sotogrande in se nahaja na plaži, ki meji na klubsko marino.

Šola je nameščena vzporedno s kamnitim prtljažnikom, ki boka ob robu marine, le nekaj metrov od obale, kjer se spuščajo katamarani in je obrnjena proti morju in skali Gibraltarja.

Zgradba naj bi zagotovila mejnik, ki signalizira prisotnost kluba. Počiva rahlo na svojem peščenem mestu z dvignjenimi temelji - značilnost, ki izzove minimalen stik čolna z vodo.

"Stavba v prevladujočem položaju proti plaži, medtem ko je rahlo dvignjena od peska, s svojo lahkotnostjo in videzom razmejuje izrazito navtični značaj, " so povedali arhitekti.

Pisarna, garderobe in prostor za shranjevanje jader so nameščeni v dveh kompaktnih prostorninah na obeh koncih zastekljene verande, ki se uporablja kot učni prostor.

Da bi povečali vidnost sicer manjše stavbe, se vzdolž njene višinske južne nadmorske višine razprostira velika pergola in naprej.

Konstrukcija preprečuje neposredni sončni svetlobi, da bi dosegla fasado in ustvarja prostor na prostem, ki uokvirja poglede na morje.

Drsne steklene stene na obeh straneh osrednje učilnice zagotavljajo vizualno povezavo med marino in oceanom in se lahko odprejo, da morski vetrič prezračuje notranjost.

Platforma, ki sega od učilnice, označuje glavni vhod, medtem ko nadaljnja vrata na zadnji strani in na obeh koncih omogočajo ločen dostop do pisarne, skladiščnega prostora in garderobe.

Ogrodje stavbe je sestavljeno iz neobdelanih pocinkanih jeklenih sestavnih delov, ki so medsebojno pritrjeni in obloženi v trpežne plošče iz lesno-cementnih vlaken.

Ta neprozoren material poudarja kontrast s zastekljenim osrednjim odsekom šole in občutljivim zaslonom trstičkov vrbe, ki je pritrjen na ogrodje s pomočjo nateznih kablov.