Arhitektura

Drevo raste skozi praznine v zgradbi Glass + Wood Hamada Design

Drevo raste skozi praznine v zgradbi Glass + Wood Hamada Design
Anonim

Drevo zraste skozi praznine v zgradbi Glass + Wood Hamada Design

Pravokotne praznine v štrlečih lesenih ploščah tega lepotnega salona in poslovne stavbe na Japonskem v studiu Osaka Studio Hamada Design okvirno listje, ki raste iz postelje v pritličju (+ diaprojekcija).

Stavba Glass + Wood se nahaja v mestu Koga, ob eni od glavnih japonskih avtocest, ki povezuje mesti Kyoto in Nagoya.

Hamada Design, podjetje, ki ga vodi arhitekt Takeshi Hamada, je bilo zaprošeno, da ustvari strukturo, ki bi pritegnila pozornost vozil, ki se vozijo mimo.

V pritličju stavbe je kozmetični salon, zgornji nadstropje pa se uporablja za pisarne lastnikovega premoženja.

Zastekljene proge obeh nivojev so zasute med volumni, oblečenimi v rdečo cedro, ki segajo od pročelja, da zakrijejo vhod v pritličju in tvorijo balkon v prvem nadstropju.

Odprtine v teh krovih ustvarjajo prostor za drevo, ki zraste do nivoja prvega nadstropja in ga je mogoče gledati navzdol s strešnega vrta.

Stavba je bila zgrajena s preprostim okvirjem iz lesa z navzkrižnim obrobo, ki povečuje njegove ekološke lastnosti in ustvarja značilen vzorec, še posebej, kadar notranja osvetlitev ponoči ustvarja močne silhuete.

"Upošteval sem okolje in porabo energije, " je pojasnil arhitekt Hironobu Hamada, "in zato sem izbral leseno konstrukcijo."

"Načrtoval sem tudi izpostavitev opornice te lesene zgradbe, ki je zelo pomembna za potresno odporno gradnjo."

Topel rdeč ton in močno zrno cedrove obloge dodaja barvo in teksturo zunanjosti ploščadi pritličja, balkona prvega nadstropja in strehe.

Zasteklitev, ki se vije okoli obeh nivojev, ponuja obsežen pogled proti oddaljenim goram proti jugu.

Gauzy bele zavese je mogoče potegniti okoli steklenih površin, da ustvarijo zasebnost, če je potrebno.

Talne obloge in stropi so narejeni iz trdega lesa, ki se nadaljuje na palube in spodnje strani balkonov.

Uporaba oblog iz cedrovine in sajenja ima naravno temo, ki jo izboljšuje stena, prekrita z rastlinami v pisarniškem prostoru.

Ista plošča, ki se uporablja za balkone, pokriva površino strehe, na kateri so tri dvignjene postelje, pokrite z gomoljem in posajene z majhnimi drevesi, ki ustvarjajo vizualno povezavo s polji in gorami izven nje.